POEDERCOATING

Bij Cafe Racer Amsterdam ben je aan het juiste adres om je custom motor onderdeel te laten poedercoaten.

cafe racer amsterdam
cafe racer amsterdam
cafe racer amsterdam

Motoronderdelen poedercoaten

Poedercoating is een duurzame en beschermende oppervlaktebehandeling die alomtegenwoordig is geworden bij restauraties van motorfietsen. Correct toegepast, het is bestand tegen UV, vocht en matige impact. In een proces dat elektrostatische sproeiafzetting wordt genoemd, brengt een gespecialiseerd spuitpistool elektrisch geladen poeder aan op geaarde onderdelen.
De onderdelen worden vervolgens in een uithardingsoven geplaatst, waar de coating chemisch reageert met warmte om lange moleculaire ketens te vormen met een hoge dichtheid, waardoor het sterker en duurzamer wordt dan verf.

Motor poedercoating

wordt veel in de motorwereld toegepast. Poedercoating bestaat al ruim 50 jaar en wordt door de industrie gebruikt om het motor frame een hard en slijtvast oppervlak te geven.
Het concept van poedercoaten is simpel: na voorbereiden en ontvetten van het te coaten motoronderdeel wordt er een negatieve verbinding aan bevestigd.
De poedercoating zal positief geladen worden, met als gevolg dat het poeder door het motoronderdeel wordt aangetrokken. Een van de belangrijkste voordelen van het coating proces is dat een coating tot de gewenste dikte kan worden opgebouwd, waarna de laag isolerend gaat werken en een verdere opbouw wordt verhinderd.
Het poedercoaten van een motorfiets is niet altijd eenvoudig en enige ervaring is nodig om het gewenste coating effect te bereiken. Het is daarom aan te raden om jouw motor door een specialist te laten behandelen. CRA heeft de middelen in huis om jouw motorfietsonderdelen naar eigen wens te laten poedercoaten.

Tot slot over poedercoating

Heb je vragen over het coaten van een motoronderdeel, neem gerust contact op met ons. We zullen ons uiterste best doen je vragen te beantwoorden.
cafe racer amsterdam
cafe racer amsterdam
cafe racer amsterdam